Χαρουπόμελο ή μέλι? Πιό από τα δύο?

Μία από τις συχνότερες ερωτήσεις είναι: Χαρουπόμελο ή μέλι; Αρχικά, ας δούμε τι είναι το καθένα.

 

Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που παράγουν οι μέλισσες, γνωστό για τη γλυκιά του γεύση και τα πολύτιμα θρεπτικά του συστατικά. Από την άλλη, το χαρουπόμελο είναι ένα φυσικό γλυκαντικό που προέρχεται από το χαρούπι και ουσιαστικά αποτελεί το πετιμέζι του χαρουπιού – δεν είναι μέλι!

Χαρουπόμελο ή μέλι?

Χαρουπόμελο ή μέλι διερωτάσαι συχνά. Και τα δύο έχουν πολλά θρεπτικά στοιχεία και είναι συμπληρωματικά στη διατροφή μας .

Χαρουπόμελο ή μέλι? Ποιό είναι καλύτερο?

χαρουπόμελο ή μέλι, μελίδωρον

Όλοι μας γνωρίζουμε τις διατροφικές ιδιότητες του μελιού και τη σημασία του στη διατροφή μας ως πηγή υδατανθράκων, πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδοτικά.

Το χαρουπόμελο – πετιμέζι του χαρουπιού – είναι πλούσιο σε ασβέστιο, φώσφορο και νάτριο.

Χαρουπόμελο ή μέλι? Ιδιότητες και χρήση

Λέγεται πως έχει αρκετά θετική επίδραση στη γενικότερη υγεία του ανθρώπου και αποτελεί μία καλή πηγή ενέργειας.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τα δύο, ανάλογα το είδος της τροφής και της γεύσης που επιθυμείς να καταναλώσεις την εκάστοτε στιγμή. Και αποτελούν  συμπληρώμα στη διατροφή του ανθρώπου.

χαρουπόμελο ή μέλι

Το ελληνικό μέλι έχει τεράστια φήμη για την εξαιρετική του ποιότητα και τις μοναδικές του γεύσεις. Το ποικίλο τοπίο της Ελλάδας συμβάλλει στην ξεχωριστή γεύση του ελληνικού μελιού. Το ήπιο κλίμα της χώρας και η άφθονη ηλιοφάνεια παρέχουν επίσης ιδανικές συνθήκες για τις μέλισσες να μαζέψουν νέκταρ και να παράγουν μέλι. Το ελληνικό μέλι είναι γνωστό για το πλούσιο και πολύπλοκο γευστικό του προφίλ, με νότες βοτάνων, λουλουδιών, ακόμη και εσπεριδοειδών, ανάλογα με την περιοχή στην οποία το παράγουμε.