Χαλβάς σιμιγδάλι, σιμιγδαλένιος χαλβάς
Ο χαλβάς σιμιγδάλι είναι ένα αγαπημένο μας γλυκό, όχι μόνο εδώ στην Ελλάδα, αλλά γενικότερα στις χώρες της Μεσογείου και των Βαλκανίων! Φτιαγμένος με πολύ απλά και αγνά υλικά, αποτελεί το τέλειο επιδόρπιο για όλες τις περιστάσεις!
Ο χαλβάς σιμιγδάλι έχει βασικό συστατικό, το ίδιο το σιμιγδαλι. Αυτό το χοντρό αλεύρι, που προέρχεται από σκληρό σιτάρι, προσδίδει υφή και απολαυστική γεύση ξηρού καρπού στον χαλβά. Για να αναδείξει τις γεύσεις του το σιμιγδαλι συνδυάζεται επιδέξια με ζάχαρη ή μέλι, νερό και μυρωδάτα μπαχαρικά, όπως κανέλα και γαρύφαλλο.