Χαλβάς σιμιγδάλι, σιμιγδαλένιος χαλβάς
Ο χαλβάς σιμιγδάλι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια. Φτιάχνεται με απλά και αγνά υλικά, αποτελώντας το τέλειο επιδόρπιο για κάθε περίσταση.
Το σιμιγδάλι είναι το βασικό του συστατικό, ένα χοντρό αλεύρι από σκληρό σιτάρι, που δίνει στον χαλβά ξεχωριστή υφή και μια απαλή γεύση ξηρού καρπού. Για να αναδειχθεί η γεύση του, το σιμιγδάλι συνδυάζεται με μέλι ή ζάχαρη, νερό και αρωματικά μπαχαρικά, όπως κανέλα και γαρύφαλλο, προσφέροντας ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα.