Μέλι θυμαρι
Το κορυφαίο μέλι της Ελληνικής Φύσης, το μελι θυμαρι, δίκαια θεωρείται ο βασιλιάς των μελιών. Έχει πολύ δυνατή γεύση & με διάρκεια, επίσης έχει έντονα αρωματικά χαρακτηριστικά & ανοιχτό κεχριμπαρένιο χρώμα, όλα κλεισμένα σε μία σταγόνα!
Το θυμαρίσιο μέλι συλλέγετε από τους θυμαρότοπους της Πελοποννήσου, κατά τη καλοκαιρινή περίοδο, από τις αρχές Ιουνίου μέχρι και τα τέλη Ιουλίου.
Πίνακας στοιχείων μελι θυμάρι
Το μέλι θυμάρι ανήκει στη κατηγορία “νέκταρ”. Έχει χρυσό – κόκκινο ανοιχτό χρώμα, γλυκιά γεύση και είναι ελαφρά αρωματικό! Η κρυστάλλωση του γίνεται από τους 6 έως τους 18 μήνες! Συλλέγεται στη Πελοπόννησο από τον Ιούνιο μέχρι τον Ιούλιο.
ΕΙΔΟΣ Μελι θυμαρι
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Νέκταρ
ΧΡΩΜΑ Χρυσό – ανοιχτό κόκκινο
ΓΕΥΣΗ Γλυκιά
ΑΡΩΜΑ Ελαφρά αρωματικό
ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΗ 6-18 μήνες
ΠΕΡΙΟΧΗ Πελοπόννησος
ΠΕΡΙΟΔΟΣ Ιούνιος – Ιούλιος
Γευστικές Προτάσεις μέλι θυμάρι
Δοκιμάστε να μελώσετε τα μελομακάρονα σας με το θυμαρίσιο μέλι. Με το θυμαρίσιο μέλι τα μελομακάρονά μας αποκτούν ιδιαίτερη γεύση καθώς εμπλουτίζονται με το υπέροχο άρωμα του θυμαρίσιου μελιού! Δοκιμάστε το επίσης σε ζεστά λευκά τυριά (μπρι, φέτα κτλ )! Μελι θυμαρι από το Μελίδωρον!