Μελι Πορτοκαλιά Γενικά
Από την πορτοκαλιά και τα εσπεριδοειδή γενικότερα προκύπτει ένα πολύ αρωματικό και ανοιχτόχρωμο μέλι γεμάτο από την γεύση των εσπεριδοειδών, το οποίο κρυσταλλώνει γρήγορα (1-3 μήνες). Το μελι πορτοκαλιας! Τα εσπεριδοειδή (πορτοκαλιά, μανταρίνια κλπ) αποτελούν μια σημαντική πηγή νέκταρ για την παραγωγή μελιού. Tό μέλι εσπεριδοειδών (κυρίως το μέλι πορτοκαλιάς). Χιλιάδες στρέμματα με πορτοκαλεώνες στολίζουν τους κάμπους της Αργολίδας, Λακωνίας & Άρτας. Αξίζει να επισκεφτείτε αυτές τις περιοχές την άνοιξη για να απολαύσετε την ευωδία που εκπέμπουν τα χιλιάδες δέντρα πορτοκαλιάς.
Πίνακας στοιχείων μελι πορτοκαλιά
Το μελι πορτοκαλιά ανήκει στη κατηγορία ανθόμελο! Έχει χρώμα ανοιχτό, λαμπερό κίτρινο και γλυκιά γεύση! Το άρωμα του είναι έντονο, υπέροχο. Το μέλι αυτό κρυσταλλώνει γρήγορα. Η περιοχή παραγωγής του είναι οι πορτοκαλεώνες της Λακωνίας και της Αργολίδας. Η συλλογή του γίνεται την άνοιξη, μεταξύ Απριλίου και Μαίου!
ΕΙΔΟΣ Μέλι Πορτοκαλια
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ανθόμελο
ΧΡΩΜΑ Ανοιχτό, λαμπερό κίτρινο
ΓΕΥΣΗ Γλυκιά
ΑΡΩΜΑ Έντονο υπέροχο άρωμα
ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΗ Κρυσταλλώνει
ΠΕΡΙΟΧΗ Πορτοκαλεώνες Λακωνίας & Αργολίδας
ΠΕΡΙΟΔΟΣ Απρίλιος -Μάιος
Γευστικές Προτάσεις μελι πορτοκαλια
Το μέλι αυτό ταιριάζει τέλεια με το γιαούρτι. Δίνει υπέροχο άρωμα και γεύση σε όλα τα αφεψήματα (τσάι,χαμομήλι,φασκόμηλο). Δοκιμάστε το από το Μελίδωρον!