Μέλι Κουμαρίας Ανοιξίατικο – Γενικά
Το Μέλι Κουμαριας συλλέγετε από τις χαράδρες και τις κατάφυτες πλαγιές του Όρους Πάρνωνα στην Νοτιοανατολική Πελοπόννησο σε υψόμετρο που κυμαίνεται από 200μ. – 800μ .Συλλέγεται από τις νεκταροεκρίσεις της ανοιξιάτικης Κουμαριάς (Arbutus Unedo) από τον Απρίλιο μέχρι αρχές Μαΐου αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες .
Το μέλι κουμαριάς ένα σπάνιο και ιδιαίτερο μέλι υψηλή θρεπτική αξία και αποτελεί (όπως και το μέλι Ερείκης) μια από τις καλύτερες επιλογές για την τόνωση του οργανισμού.
Γεύση μέλι κουμαριάς
Έχει χαρακτηριστική πολύ γεμάτη υπόπικρη γεύση & δυνατή με αρωματικές νότες πικρής καραμέλας που αρέσει σε απαιτητικούς καταναλωτές, έντονο ξεχωριστό γήινο άρωμα και ένα ιδιαίτερο σκουροχάλκινο χρώμα ενώ η κρυστάλλωση του πραγματοποιείται πολύ γρήγορα (2 – 4 μήνες από την συλλογή του).
Μέλι κουμαριας Πίνακας στοιχείων
ΕΙΔΟΣ – Μέλι κουμαριάς
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – Νέκταρ
ΧΡΩΜΑ – Ανοιχτό Κόκκινο
ΓΕΥΣΗ – Υπόπικρή
ΑΡΩΜΑ – Ιδιαίτερο
ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΗ 2-4 μήνες
ΠΕΡΙΟΧΗ – Νοτιοανατολική Πελοπόννησος
ΠΕΡΙΟΔΟΣ – Απρίλιος – Μάιος
Μέλι κουμαριας Γευστικές Προτάσεις:
Βουτήξτε stick (λεπτές μπάρες) από ώριμα και παλαιωμένα τυριά σε μέλι κουμαριάς.
Συνοδεύεστε τα κρεμώδη λευκά παγωτά με μέλι κουμαριάς και αναδείξτε την δυναμική της αντίθεσης των γεύσεων.
Βάλτε το σε αφέψημα Φασκόμηλου ή Φασκόμηλου με Τσάι του Βουνού. Θα διαπιστώσετε την αρμονία των δύο κατά βάση «πικρών» όπως είναι το φασκόμηλο και το μέλι της κουμαριάς. Μέλι κουμαριάς από το Μελίδωρον!