Μέλι Κουμαριάς Ανοιξιάτικο
Το Μέλι Κουμαριάς συλλέγετε από τις χαράδρες και τις κατάφυτες πλαγιές του Όρους Πάρνωνα στην Νοτιοανατολική Πελοπόννησο σε υψόμετρο που κυμαίνεται από 200μ. – 800μ .Συλλέγεται από τις νεκταροεκρίσεις της ανοιξιάτικης Κουμαριάς (Arbutus Unedo) από τον Απρίλιο μέχρι αρχές Μαΐου αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες .
Μέλι κουμαριάς χαρακτηριστικά
Είναι ένα σπάνιο και ιδιαίτερο μέλι υψηλή θρεπτική αξία και αποτελεί (όπως και το μέλι Ερείκης) μια από τις καλύτερες επιλογές για την τόνωση του οργανισμού.
Έχει χαρακτηριστική υπόπικρη γεύση & δυνατή με αρωματικές νότες πικρής καραμέλας που αρέσει σε απαιτητικούς καταναλωτές, έντονο ξεχωριστό γήινο άρωμα και ένα ιδιαίτερο σκουροχάλκινο χρώμα ενώ η κρυστάλλωση του πραγματοποιείται πολύ γρήγορα (2 – 4 μήνες από την συλλογή του).
Πίνακας στοιχείων μελι κουμαριας
Το μέλι κουμαριας ανήκει στη κατηγορία Νέκταρ! Έχει ανοιχτό κόκκινο χρώμα και υπόπικρη γεύση, με ιδιαίτερο άρωμα. Η κρυστάλλωση του γίνεται σε 2 έως 4 μήνες. Η συλλογή του γίνεται στη Νοτιοανατολική Πελοπόννησο, την άνοιξη, μεταξύ Απριλίου και Μαίου.
ΕΙΔΟΣ Μελι κουμαριας
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Νέκταρ
ΧΡΩΜΑ Ανοιχτό Κόκκινο
ΓΕΥΣΗ Υπόπικρή
ΑΡΩΜΑ Ιδιαίτερο
ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΗ 2-4 μήνες
ΠΕΡΙΟΧΗ Νοτιοανατολική Πελοπόννησος
ΠΕΡΙΟΔΟΣ Απρίλιος – Μάιος
Γευστικές Προτάσεις
Βουτήξτε stick (λεπτές μπάρες) από ώριμα και παλαιωμένα τυριά σε μέλι κουμαριας.
Συνοδεύεστε τα κρεμώδη λευκά παγωτά με μέλι κουμαριάς και αναδείξτε την δυναμική της αντίθεσης των γεύσεων.
Βάλτε το σε αφέψημα Φασκόμηλου ή Φασκόμηλου με Τσάι του Βουνού. Θα διαπιστώσετε την αρμονία των δύο κατά βάση «πικρών» όπως είναι το φασκόμηλο και το μέλι της κουμαριάς, από το Μελίδωρον!