Μέλι φασκόμηλο Γενικά
Το Μέλι φασκόμηλο συλλέγετε στην περιοχή της Λακωνικής Μάνης στην Νοτιοανατολική Πελοπόννησο σε υψόμετρο που κυμαίνεται από 200μ. – 600μ .Συλλέγεται από τις νεκταροεκρίσεις της φασκομηλιάς από τον Απρίλιο μέχρι μέσα Μαΐου αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες καθώς η παραγωγή του επηρεάζεται ιδιαίτερα απο τις μεταβολές του καιρού.
Είναι ένα σπάνιο και ιδιαίτερο μέλι υψηλή θρεπτική αξία και αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για την τόνωση του οργανισμού.
Μέλι Φασκόμηλο χρήση
Το εξαιτερικο αυτο βότανο μας δίνει συνήθως τον πρώτο η τον δεύτερο τρύγο απο τα μελίσσια μας, στο ξεκίνημα της μελισσοκομικής χρονιάς. Μπορει να χρησιμοποιηθει για να γλυκάνει την λεμονάδα και διάφορα αφεψήματα βοτάνων. Τέλος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως συνοδευτικό σε σκληρά και παλαιωμένα τυριά, όπως η γραβιέρα, το πεκορίνο και η παρμεζάνα. Δοκιμάστε το μέλι φασκομηλο από το Μελίδωρον!
Πίνακας στοιχείων Φασκομηλο μέλι
Το φασκομηλο μέλι ανήκει στη κατηγορία “Νέκταρ”. Το χρώμα του είναι ανοιχτό κίτρινο και η γεύση του γλυκιά. Έχει ιδιαίτερο άρωμα και κρυστάλλωση του διαρκεί συνήθως από 3 έως 6 μήνες. Παράγεται κυρίως στο Νοτιοανατολική Πελοπόννησο και η περίοδος συλλογής του είναι την άνοιξη, από τον Απρίλιο έως και το Μάιο.
ΕΙΔΟΣ – Μέλι Φασκόμηλο
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – Νέκταρ
ΧΡΩΜΑ – Ανοιχτό Κίτρινο
ΓΕΥΣΗ – Γλυκιά
ΑΡΩΜΑ – Ιδιαίτερο
ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΗ 3-6 μήνες
ΠΕΡΙΟΧΗ – Νοτιοανατολική Πελοπόννησος
ΠΕΡΙΟΔΟΣ – Απρίλιος – Μάιος