Μέλι Φασκόμηλο 950gr Γενικά
Το Μέλι Φασκόμηλο συλλέγεται στην περιοχή της Λακωνικής Μάνης, στη Νοτιοανατολική Πελοπόννησο, σε υψόμετρα που κυμαίνονται από 200 έως 600 μέτρα. Οι μελισσοκόμοι το παράγουν από τις νεκταροεκκρίσεις της φασκομηλιάς, κατά την περίοδο από τον Απρίλιο έως τα μέσα Μαΐου, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Οι αλλαγές του καιρού επηρεάζουν έντονα την παραγωγή, γι’ αυτό και η διαθεσιμότητά του διαφέρει κάθε χρόνο.
Πρόκειται για ένα σπάνιο και εξαιρετικά ιδιαίτερο μέλι, με υψηλή θρεπτική αξία. Αποτελεί μία από τις καλύτερες φυσικές επιλογές για τόνωση του οργανισμού, ενώ ξεχωρίζει για το χαρακτηριστικό άρωμα και τη μοναδική γεύση του.
Μελι Φασκομηλο χρήση
Το εξαιτερικο αυτο βότανο μας δίνει συνήθως τον πρώτο η τον δεύτερο τρύγο απο τα μελίσσια μας, στο ξεκίνημα της μελισσοκομικής χρονιάς. Μπορει να χρησιμοποιηθει για να γλυκάνει την λεμονάδα και διάφορα αφεψήματα βοτάνων. Τέλος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως συνοδευτικό σε σκληρά και παλαιωμένα τυριά, όπως η γραβιέρα, το πεκορίνο και η παρμεζάνα. Δοκιμάστε το μέλι φασκομηλο από το Μελίδωρον!
Πίνακας στοιχείων Μέλι Φασκόμηλο 950gr
Το μέλι φασκομηλο ανήκει στη κατηγορία “Νέκταρ”. Το χρώμα του είναι ανοιχτό κίτρινο και η γεύση του γλυκιά. Έχει ιδιαίτερο άρωμα και κρυστάλλωση του διαρκεί συνήθως από 3 έως 6 μήνες. Παράγεται κυρίως στο Νοτιοανατολική Πελοπόννησο και η περίοδος συλλογής του είναι την άνοιξη, από τον Απρίλιο έως και το Μάιο.
ΕΙΔΟΣ – Μέλι Φασκομηλιάς
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – Νέκταρ
ΧΡΩΜΑ – Ανοιχτό Κίτρινο
ΓΕΥΣΗ – Γλυκιά
ΑΡΩΜΑ – Ιδιαίτερο
ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΗ 3-6 μήνες
ΠΕΡΙΟΧΗ – Νοτιοανατολική Πελοπόννησος
ΠΕΡΙΟΔΟΣ – Απρίλιος – Μάιος