Μέλι φασκομηλιας
Το μέλι φασκομηλιάς συλλέγουμε αποκλειστικά στην περιοχή της Λακωνικής Μάνης, στη Νοτιοανατολική Πελοπόννησο, σε υψόμετρο μεταξύ 200 και 600 μέτρων. Η συλλογή πραγματοποιείται από τα άνθη της φασκομηλιάς, κυρίως τον Απρίλιο και έως τα μέσα Μαΐου, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Η παραγωγή του επηρεάζεται έντονα από τις μεταβολές του καιρού, γι’ αυτό και θεωρείται σπάνιο. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά αρωματικό και ιδιαίτερο μέλι, με υψηλή θρεπτική αξία, που ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και αποτελεί μια από τις καλύτερες φυσικές επιλογές για καθημερινή τόνωση και ευεξία.
Μέλι Φασκομηλιας χρήση
Το εξαιτερικο αυτο βότανο μας δίνει συνήθως τον πρώτο η τον δεύτερο τρύγο απο τα μελίσσια μας, στο ξεκίνημα της μελισσοκομικής χρονιάς. Μπορει να χρησιμοποιηθει για να γλυκάνει την λεμονάδα και διάφορα αφεψήματα βοτάνων. Τέλος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως συνοδευτικό σε σκληρά και παλαιωμένα τυριά, όπως η γραβιέρα, το πεκορίνο και η παρμεζάνα. Δοκιμάστε το μέλι φασκομηλο από το Μελίδωρον!
Πίνακας στοιχείων Φασκομηλο
Το μέλι φασκομηλιάς ανήκει στην κατηγορία «Νέκταρ» και ξεχωρίζει για το ανοιχτό κίτρινο χρώμα του, τη γλυκιά του γεύση και το ιδιαίτερο άρωμά του. Παράγεται κυρίως στη Νοτιοανατολική Πελοπόννησο, με περίοδο συλλογής την άνοιξη, από τον Απρίλιο έως και τον Μάιο.
Η κρυστάλλωσή του εμφανίζεται συνήθως μέσα σε 3 έως 6 μήνες, γεγονός που αποδεικνύει τη φυσικότητά του και την υψηλή περιεκτικότητα του σε φυσικά σάκχαρα. Το μέλι φασκομηλιάς αποτελεί εξαιρετική επιλογή για όσους προτιμούν μια ήπια, γλυκιά γεύση με μοναδικό αρωματικό χαρακτήρα.
Χαρακτηριστικά προϊόντος
ΕΙΔΟΣ: Μέλι Φασκομηλιάς
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Νέκταρ
ΧΡΩΜΑ: Ανοιχτό Κίτρινο
ΓΕΥΣΗ: Γλυκιά
ΑΡΩΜΑ: Ιδιαίτερο και εκλεπτυσμένο
ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΗ: 3 – 6 μήνες
ΠΕΡΙΟΧΗ: Νοτιοανατολική Πελοπόννησος
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ: Απρίλιος – Μάιος