Μέλι φασκόμηλο Γενικά
Το μέλι φασκόμηλο συλλέγεται στην περιοχή της Λακωνικής Μάνης, στη Νοτιοανατολική Πελοπόννησο, σε υψόμετρο που κυμαίνεται από 200 έως 600 μέτρα. Οι μέλισσες το παράγουν από τις νεκταροεκκρίσεις της φασκομηλιάς, κυρίως από τον Απρίλιο έως τα μέσα Μαΐου, ανάλογα πάντα με τις καιρικές συνθήκες, οι οποίες επηρεάζουν σημαντικά την παραγωγή του.
Πρόκειται για σπάνιο και ξεχωριστό μέλι, με υψηλή θρεπτική αξία. Χάρη στην ήπια αλλά πλούσια γεύση του και το ιδιαίτερο βοτανικό του άρωμα, αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές για φυσική τόνωση του οργανισμού και ενίσχυση της καθημερινής ευεξίας.
Μέλι Φασκόμηλο χρήση
Το εξαιτερικο αυτο βότανο μας δίνει συνήθως τον πρώτο η τον δεύτερο τρύγο απο τα μελίσσια μας, στο ξεκίνημα της μελισσοκομικής χρονιάς. Μπορει να χρησιμοποιηθει για να γλυκάνει την λεμονάδα και διάφορα αφεψήματα βοτάνων. Τέλος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως συνοδευτικό σε σκληρά και παλαιωμένα τυριά, όπως η γραβιέρα, το πεκορίνο και η παρμεζάνα. Δοκιμάστε το μέλι φασκομηλο από το Μελίδωρον!
Πίνακας στοιχείων μέλι Φασκόμηλο 250gr
Το φασκομηλο μέλι ανήκει στη κατηγορία “Νέκταρ”. Το χρώμα του είναι ανοιχτό κίτρινο και η γεύση του γλυκιά. Έχει ιδιαίτερο άρωμα και κρυστάλλωση του διαρκεί συνήθως από 3 έως 6 μήνες. Παράγεται κυρίως στο Νοτιοανατολική Πελοπόννησο και η περίοδος συλλογής του είναι την άνοιξη, από τον Απρίλιο έως και το Μάιο.
ΕΙΔΟΣ – Μέλι Φασκόμηλο
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – Νέκταρ
ΧΡΩΜΑ – Ανοιχτό Κίτρινο
ΓΕΥΣΗ – Γλυκιά
ΑΡΩΜΑ – Ιδιαίτερο
ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΗ 3-6 μήνες
ΠΕΡΙΟΧΗ – Νοτιοανατολική Πελοπόννησος
ΠΕΡΙΟΔΟΣ – Απρίλιος – Μάιος