Μελι Φθινοπωρινο Ερείκης Συλλογή
Συλλέγεται από τις νεκταροέκρισεις της φθινοπωρινής ερείκης (Σεπτέμβριος έως Οκτώβριο ) γνωστή και ως «σουσούρα» – (Erica verticillata) αλλά και ορισμένες χρονιές κατά της αρχές της άνοιξης .Είναι συχνές οι χρονιές που δεν παράγεται καθόλου. Για τον λόγο αυτό οι απαιτητικοί καταναλωτές οι οποίοι το γνωρίζουν, το παίρνουν όπου και όταν το βρουν!
Ιδιαίτερα τονωτικό για τις μέλισσες. Για τους γνώστες επιτυχημένη ανθοφορία ισοδυναμεί με δεύτερη άνοιξη για τα μελίσσια! Στη Γαλλία το μέλι αυτό συγκαταλέγεται –μαζί με της καστανιάς και της λεβάντας- στα καλύτερα γαλλικά μέλια. Οι Γάλλοι παρασκευάζουν – μόνο μ’ αυτό το μέλι – το γνωστό γαλλικό μελόψωμο.
Πίνακας στοιχείων μελι φθινοπωρινο ερείκης
ΕΙΔΟΣ Μέλι ερείκης
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Νέκταρ
ΧΡΩΜΑ Κόκκινο σκούρο
ΓΕΥΣΗ Ιδιαίτερη (Ελαφρά υπόπικρη)
ΑΡΩΜΑ Ιδιαίτερο – ευχάριστο
ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΗ 1-3 μήνες
ΠΕΡΙΟΧΗ Νοτιοανατολική Πελοπόννησος
ΠΕΡΙΟΔΟΣ Οκτώβριος – Νοέμβριος
Γευστικές Προτάσεις
Δοκιμάστε να μελώσετε τα μελομακάρονα σας. Με το μέλι της ερείκης τα μελομακάρονά μας αποκτούν ιδιαίτερη γεύση καθώς εμπλουτίζονται με το υπέροχο άρωμα της ερείκης (σουσούρα)!
Ταιριάζει υπέροχα με καλής ποιότητας αναποφλοίωτο ταχίνι ολικής άλεσης του Μελίδωρον!




