Μέλι Βανίλια Ελάτης γενικά
Το Μέλι Eλάτης Βανίλια παράγεται από τα μαύρα έλατα στα Ελατοδάση στην Αρκαδία καθώς και στην ορεινή Λακωνία και Αχαία και είναι ένα ονομαστό προϊόν για τη γεύση του και τη μικρή συγκέντρωσή του σε σάκχαρα. Είναι ανοιχτόχρωμο και θυμίζει κάτι ανάμεσα σε καραμέλα (πέρλα) και βανίλια.
Το μέλι αυτό δε συλλέγεται από τα άνθη αλλά από ένα μελίτωμα που παράγουν κάποιοι μικροοργανισμοί στον κορμό του μαύρου ελάτου. Άλλο ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του είναι ότι λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας του σε γλυκόζη, κρυσταλλώνει πάρα πολύ δύσκολα έως καθόλου.
Μελι Βανίλια Ελάτης εξαγωγή
Η εξαγωγή του μελιού είναι εξαιρετικά δύσκολη για το λόγο αυτό η παραγωγή του είναι πολύ μικρή και περιοδική ανά τα έτη. Πληθώρα μελισσοκόμων τοποθετούν κυψέλες στα Ελατοδάση αλλά η παραγωγή εξακολουθεί να είναι μικρή. Είναι ένας από τους θησαυρούς της ελληνικής φύσης.
Πίνακας στοιχείων, μέλι Βανίλια Ελάτης
ΕΙΔΟΣ Μέλι Ελάτης Βανίλια
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Μελίτωμα
ΧΡΩΜΑ Λευκό
ΓΕΥΣΗ Λίγο γλυκό
ΑΡΩΜΑ Πολύ ελαφρό άρωμα
ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΗ Δεν κρυσταλλώνει
ΠΕΡΙΟΧΗ Αρκαδία – Αχαία- Λακωνία
ΠΕΡΙΟΔΟΣ Ιούνιος – Ιούλιος
Γευστικές Προτάσεις μέλι Ελάτης Βανίλια
Συνοδεύεστε με λευκά τυριά. Βάλτε το σε αφέψημα Φασκόμηλου ή Φασκόμηλου με Τσάι του Βουνού. Δοκιμάστε το μελι βανιλια ελάτης από το Μελίδωρον!
Βρείτε στο blog μας αναλυτικά άρθρα με λεπτομέρειες για το βασιλικό πολτό, τη πρόπολη, τη κεραλοιφή, και για τη γύρη!



