Μελι ελατο θυμάρι γενικά
Δύο κορυφαία μέλια της Ελληνικής Φύσης το Μέλι Ελάτης & το Θυμαρίσιο Μέλι «ενώθηκαν» και το αποτέλεσμα είναι ένα μοναδικό μέλι το «Ελατοθύμαρο» ή μελι ελατο θυμάρι. Το ξεχωριστό «μελένιο» άρωμα του Θυμαριού και το βαθύ άρωμα που θυμίζει δάσος του «Ελατόμελου», κλεισμένα όλα σε μία σταγόνα! Παχύρευστο και με γεμάτη γεύση το συγκεκριμένο μέλι αποτελεί μια πραγματική πανδαισία γεύσεων και χρωμάτων. Απολαύστε αυτόν τον ξεχωριστό συνδυασμό μελιών που μας προσφέρει γενναιόδωρα η Αρκαδική γή, το μέλι ελάτης θυμάρι!
Πίνακας στοιχείων μελι ελατο θυμαρι
Το μελι ελατο θυμαρι ανήκει στις κατηγορίες Μελίτωμα και νέκταρ! Το χρώμα του είναι ανοιχτό κόκκινο, με γλυκιά γεύση και με μέτριο – όχι ιδιαίτερα έντονο, άρωμα! Η κρυστάλλωση του γίνεται μετά τους 12 μήνες! Η συλλογή του γίνεται στη Νοτιοανατολική Πελοπόννησο, κατά τη περίοδο του καλοκαιριού, από τον Ιούνιο έως τον Ιούλιο.
ΕΙΔΟΣ Μέλι Ελατης & Θυμάρι
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Μελίτωμα & Νέκταρ
ΧΡΩΜΑ Ανοιχτό Κόκκινο
ΓΕΥΣΗ Γλυκιά
ΑΡΩΜΑ Μέτριο όχι ιδιαίτερα έντονο
ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΗ >12 μήνες
ΠΕΡΙΟΧΗ Νοτιοανατολική Πελοπόννησος
ΠΕΡΙΟΔΟΣ Ιούνιος – Ιούλιος
Μέλι Θυμάρι Ελάτης, Γευστικές Προτάσεις
Το μέλι ελατης θυμαρι συνδυάζεται υπέροχα τόσο με γλυκιές όσο και με αλμυρές συνταγές.
Δοκιμάστε να μελώσετε τα μελομακάρονα σας το μέλι αυτό! Επίσης, συνδυάζεται υπέροχα με τα ζεστά κίτρινα η λευκά τυριά! Δοκιμάστε το μέλι ελατης θυμαρι από το Μελίδωρον!