Μέλι Ελάτης Βανίλια
Το μέλι ελάτης βανίλια παράγεται από τα μαύρα έλατα στα Ελατοδάση στην Αρκαδία καθώς και στην ορεινή Λακωνία και Αχαία και είναι ένα ονομαστό προϊόν για τη γεύση του και τη μικρή συγκέντρωσή του σε σάκχαρα. Είναι ανοιχτόχρωμο και θυμίζει κάτι ανάμεσα σε καραμέλα (πέρλα) και βανίλια.
Μέλι ελάτης βανίλια συλλογή
Το μέλι αυτό δε συλλέγεται από τα άνθη αλλά από ένα μελίτωμα που παράγουν κάποιοι μικροοργανισμοί στον κορμό του μαύρου ελάτου. Άλλο ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του είναι ότι λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας του σε γλυκόζη, κρυσταλλώνει πάρα πολύ δύσκολα έως καθόλου.
Η εξαγωγή του μελιού είναι εξαιρετικά δύσκολη για το λόγο αυτό η παραγωγή του είναι πολύ μικρή και περιοδική ανά τα έτη. Πληθώρα μελισσοκόμων τοποθετούν κυψέλες στα Ελατοδάση της Πελοποννήσου αλλά η παραγωγή εξακολουθεί να είναι μικρή. Είναι ένας από τους θησαυρούς της ελληνικής φύσης
Πίνακας στοιχείων μέλι ελάτης βανίλια
ΕΙΔΟΣ Μέλι Ελάτης Βανίλια
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Μελίτωμα
ΧΡΩΜΑ Λευκό
ΓΕΥΣΗ Λίγο γλυκό
ΑΡΩΜΑ Πολύ ελαφρό άρωμα
ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΗ Δεν κρυσταλλώνει
ΠΕΡΙΟΧΗ Αρκαδία – Αχαία- Λακωνία
ΠΕΡΙΟΔΟΣ Ιούνιος – Ιούλιος
Γευστικές Προτάσεις μελι ελατης
Συνοδεύεστε με λευκά τυριά. Βάλτε το σε αφέψημα Φασκόμηλου ή Φασκόμηλου με Τσάι του Βουνού. Δοκιμάστε το μελι ελάτης από το Μελίδωρον.
Βρείτε στο blog μας αναλυτικά άρθρα με λεπτομέρειες για το βασιλικό πολτό, τη πρόπολη, τη κεραλοιφή, και για τη γύρη!



