Ανθέων Μέλι – Ελληνικό μέλι
Ανθέων μέλι – στις ανοιξιάτικες ανθισμένες πλαγιές & κάμπους της Ελληνικής υπαίθρου, οι μέλισσες «αναμιγνύουν – φυσικά» το νέκταρ από μια πανδαισία αγριολούλουδων & αγριοβότανων που συναντούν στο δρόμο τους, εκ των οποίων πολλά είναι μοναδικά στον κόσμο. Ένα από τα πιο αρωματικά μέλια της Ελληνικής φύσης με απαλή γεύση, ανοιχτόχρωμο & με ένα ισορροπημένο μπουκέτο αρωμάτων λουλουδιών. Είναι γνωστό για το ιδιαίτερο άρωμα του και για το χρώμα του, το οποίο είναι συνδυασμός πορτοκαλί με κίτρινο! Έχει γλυκιά γεύση, ανήκει στη κατηγορία νέκταρ και η κρυστάλλωση του διαρκεί περισσότερο από 4 μήνες. Το μελι ανθέων είναι ένα από τα πιο γευστικά μέλια της Ελληνικής υπαίθρου!
Ανθέων μέλι συλλογή
Το Μέλι Ανθεων συλλέγετε στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου. Συνήθως, σε περιοχές όπου το υψόμετρο κυμαίνεται από τα 300 μέτρα έως τα 1300 μέτρα. Η περίοδος συλλογής του είναι από τα μέσα Απριλίου μέχρι και τα τέλη Αυγούστου.
Πίνακας στοιχείων μελι ανθέων
ΕΙΔΟΣ – Μέλι ανθεων
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – Νέκταρ
ΧΡΩΜΑ – Ανοικτό πορτοκαλοκίτρινο
ΓΕΥΣΗ – Γλυκιά
ΑΡΩΜΑ – Ελαφρά αρωματικό
ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΗ >4 μήνες
ΠΕΡΙΟΧΗ – Νοτιοανατολική Πελοπόννησος
ΠΕΡΙΟΔΟΣ – Απρίλιος – Αύγουστος
Γευστικές Προτάσεις Μέλι Ανθεων
Είναι ένα ιδανικό μέλι για το μελομακάρονα σας. Δοκιμάστε να μελώσετε τα μελομακάρονα σας. Με το μέλι της ανθέων τα μελομακάρονα μας αποκτούν μία ιδιαίτερη γεύση, καθώς εμπλουτίζονται με το υπέροχο άρωμα! Μπορείτε επίσης να το συνδυάσετε με ταχίνι, ταιριάζουν πολύ και δίνει μία πολύ απαλή γλυκιά γεύση! Συνδυάστε το, με το πολύ καλής ποιότητας και αναποφλοίωτο ταχίνι ολικής άλεσης του Μελίδωρον!