Μία ερώτηση που μας γίνεται συχνά είναι αν το μέλι ανεβάζει το ζάχαρο! Το μέλι όπως και κάθε άλλο γλυκαντικό, ανεβάζει το ζάχαρο στο αίμα. Βέβαια, το μέλι έναντι της ζάχαρης έχει πολύ μικρότερο γλυκαιμικό δείκτη και δεν ανεβάζει με τον ίδιο ρυθμό το ζάχαρο.
Το μέλι ανεβάζει το ζάχαρο?
Το μέλι καστανιάς είναι ιδανικότερο για όσους από εσάς αντιμετωπίζετε θέμα με το ζάχαρο σας – Μελίδωρον!
Το μέλι ανεβάζει το ζάχαρο? Ότι πρέπει να ξέρεις

Το μέλι ανεβάζει το ζάχαρο? Το πλεονέκτημα που έχει το μέλι στην επίδραση του στο ζάχαρο είναι πως με μικρή ποσότητα μελιού νιώθουμε ικανοποιημένοι, οπότε δεν χρειάζεται να καταναλώσουμε μεγάλη ποσότητα, κρατώντας έτσι το ζάχαρο μας σε χαμηλά επίπεδα.
Εκτός από τα επιδόρπια, το ελληνικό μέλι δίνει ξεχωριστή γεύση και σε αλμυρά πιάτα. Οι σεφ το χρησιμοποιούν συχνά πάνω από ψητά κρέατα, το ενσωματώνουν σε μαρινάδες και το προσθέτουν σε dressings σαλάτας, χαρίζοντας μια φυσική γλυκύτητα. Χάρη στην ευελιξία του, αποτελεί απαραίτητο συστατικό στη μεσογειακή διατροφή.
Οι μοναδικές λουλουδένιες νότες του και το κεχριμπαρένιο χρώμα το καθιστούν περιζήτητο τόσο στην παραδοσιακή όσο και στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα. Συνδυάζει γεύση και διατροφική αξία, γεγονός που εξηγεί γιατί οι λάτρεις της καλής διατροφής το επιλέγουν διαχρονικά.
Το μέλι ανεβάζει το ζάχαρο? Το ελληνικό μέλι πρέπει να είναι μέρος της διατροφής μας
Πέρα από τις μαγειρικές του χρήσεις, το ελληνικό μέλι εκτιμάται επίσης για τα οφέλη του στην υγεία.Είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα, καθιστώντας το μια φυσική πηγή ενέργειας και μια τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Επιπλέον, το ελληνικό μέλι είναι γνωστό για τις αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό φάρμακο για την καταπραϋντική του πονόλαιμου και του βήχα. Επιπλέον, έχει συνδεθεί με την προαγωγή της πεπτικής υγείας και τη βελτίωση της συνολικής ευεξίας.