Χαλβάς με μέλι και ταχίνι – Ο χαλβάς είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό που φτιάχνεται συνήθως από σπόρους σουσαμιού, ζάχαρη ή μελι, ταχίνι και αμύγδαλα. Παρά την απλότητα των υλικών του, ο χαλβάς έχει μια πλούσια και εκλεπτυσμένη γεύση που το κάνει αγαπητό σε πολλούς.
Χαλβάς με μέλι και ταχίνι
Συνταγή
Ο χαλβάς στη διατροφή μας
Η παρασκευή του χαλβά γίνεται με παραδοσιακές μεθόδους και απαιτεί πολύ χειρωνακτική εργασία, καθώς ο συνδυασμός των υλικών πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή για να πετύχει η επιθυμητή υφή και γεύση. Το αποτέλεσμα είναι ένα εύκολο στο μάσημα γλυκό, με νότες από το μέλι και το σουσάμι, που δίνουν ένα ιδιαίτερο άρωμα και γεύση. Ο χαλβάς συνήθως σερβίρεται κομμένος σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και είναι δημοφιλής επιλογή για επιδόρπιο σε πολλές ελληνικές οικογένειες. Ιδιαίτερα σε περιόδους νηστείας, αποτελεί για κάποιους ακόμη και βασικό γεύμα!Εδώ, θα σας παρουσιάσουμε μία εύκολη συνταγή για χαλβά, ώστε να μπορείτε να τον φτιάξετε στο σπίτι σας!
Διάρκεια εκτέλεσης
5-7 λεπτά
Μερίδες
5-6
Βαθμός Δυσκολίας
Μικρός
Χαλβάς με μέλι και ταχίνι, υλικά για τη συνταγή
Για τη συνταγή μας, θα χρειαστείτε:
- 2 φλιτζάνια μέλι Μελίδωρον (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια ποικιλία μελιού επιθυμείτε),
- 1 κουτάλι μικρό βανίλια,
- 1 και μισό φλιτζάνι φιστίκι Αιγίνης ανάλατο ή αμύγδαλα ψημένα και τέλος
- 2 φλιτζάνια ταχίνι (καλά ανακατεμένο). Εμείς χρησιμοποιήσαμε βιολογικό ταχίνι ολικής άλεσης Μελίδωρον!
Εκτέλεση συνταγής, Χαλβάς με μέλι και ταχίνι
Σε ένα μικρό τηγανάκι – κατσαρολάκι, προσθέτουμε το μέλι! Κατόπιν το βράζουμε μέτρια, χωρίς να ζεσταθεί πάρα πολύ, στους 110 βαθμούς. Μόλις το μελι μας ζεσταθεί, το βγάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε για ένα λεπτό. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη βανίλια και το φιστίκι ή τα αμύγδαλα μας. Ανακατεύουμε ελαφριά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ταχίνι! Αφού έχουν προστεθεί όλα τα παραπάνω υλικά, ανακατεύουμε πάλι προσεχτικά, μέχρις ότου το μείγμα δέσει καλά.
Παίρνουμε ένα ταψάκι μικρό, σε θερμοκρασία δωματίου και προσθέτουμε σε αυτό το μείγμα μας. Κατόπιν, το τυλίγουμε με σελοφάν και τοποθετούμε στο ψυγείο. Το μείγμα μας θα χρειαστεί να μείνει στο ψυγείο για 1 και μισή ημέρα. Όταν έχει φτάσει η ώρα, κόβουμε το χαλβάς μας σε κομμάτια και τον σερβίρουμε!
Αφήστε το να μείνει στο πιάτο σερβιρίσματος για 2-5 λεπτά, προτού το δοκιμάσετε, ώστε να έχει ελαφρώς πάρει θερμοκρασία από το χώρο, ώστε να μην είναι πολύ παγωμένο!
Τον χαλβά μπορείτε να τον διατηρήσετε στο ψυγείο για αρκετές εβδομάδες, χωρίς να σας χαλάσει!
Πεντανόστιμος χαλβάς με μέλι και ταχίνι, σπιτικός, υγιεινός και πανεύκολος! Τόσο απλά και τόσο εύκολα, με αγνά υλικά, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας χαλβά!
Θα χρειαστείτε περίπου 5-10 λεπτά για την εκτέλεση της συγκεκριμένης συνταγής!
Μυστικά για το τέλειο χαλβά με μέλι και ταχίνι
- Τα φιστίκια Αιγίνης, αν ψηθούν πρωτού χρησιμοποιηθούν στο χαλβά μας, θα μας δώσουν πιο έντονο άρωμα και γέυση! Το ίδιο ισχύει και για τα αμύγδαλα!
- Εννοείται πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος ξηρού καρπού σας αρέσει, αντί για το φιστίκι!
- Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε φλέιξ καρύδας ή σταφίδες, για πιο έντονη γεύση.
- Τέλος, μπορείτε όταν σερβίρετε το χαλβάς σας, να προσθέσετε από επάνω σοκολάτα λιωμένη και ίσως επιπλέον ξηρούς καρπούς
Χαλβάς με μέλι και ταχίνι Μελίδωρον
Εμείς για τη συνταγή μας χρησιμοποιήσαμε το βιολογικό ταχίνι Μελίδωρον ολικής άλεσης και το μέλι θυμάρι Μελίδωρον! Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια ποικιλία μελιού σας αρέσει περισσότερο! Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλες τις ποικιλίες μελιού Μελίδωρον εδώ:
Μέλι
Προσφορές