• Νέα Παραγωγή 2021!
Βασιλικός Πολτός
  • Βασιλικός Πολτός

Βασιλικός Πολτός 13g

23,00 €
με ΦΠΑ

Χωρίς να αποτελεί μαγικό ελιξίριο, ο βασιλικός πολτός δεν είναι ωστόσο ένα απλό διατροφικό συμπλήρωμα. Ο βασιλικός πολτός έχει θεαματικά αποτελέσματα στην άμυνα (ανοσοποιητικό σύστημα) του οργανισμού του, στη διανοητική και σωματική του τόνωση και ευεξία. Πρέπει να επισημάνουμε ότι μόνο ο σωστά  διατηρημένος βασιλικός πολτός διατηρεί  όλες τις ευεργετικές  για τον ανθρώπινο οργανισμό ιδιότητες.

Ποσότητα
Διαθέσιμο

  • Ασφαλείς συναλλαγές Ασφαλείς συναλλαγές
  • 100% Ελληνικό Μέλι 100% Ελληνικό Μέλι
  • Εγγύηση Ποιότητας Εγγύηση Ποιότητας

ΤΡΟΠΟΣ  ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ

Η διακίνηση του βασιλικού πολτού από εμάς   γίνεται αποκλειστικά με ισοθερμικά δοχεία και με παγοκύστες ώστε να διασφαλίζεται η συνεχής ψύξη του  μέχρι να φτάσει στα χέρια σας. Για τον λόγο αυτό  εκτελούμε πάντα τις παραγγελίες κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας  μαζί σας για να βρούμε τον γρηγορότερο και καταλληλότερο τρόπο αποστολής της παραγγελία σας. Σε αρκετές  περιπτώσεις και περιοχές  δεν είναι εφικτή η αποστολή παραγγελιών για τους παραπάνω λογούς 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ

Ο  βασιλικός πολτός είναι το αντίστοιχο του μητρικού γάλακτος για τις μέλισσες. Παράγεται από τους υποφαρυγγικούς αδένες που βρίσκονται στο κεφάλι των εργατριών μελισσών και τις πρώτες τρεις μέρες της ζωής τους, στο στάδιο του αυγού, είναι η μοναδική τροφή όλων των μελισσών. Στη συνέχεια οι εργάτριες τρέφονται με μίγμα βασιλικού πολτού, γύρης και μελιού ενώ η βασίλισσα θα συνεχίσει να τρέφεται μόνο με βασιλικό πολτό σε όλη τη διάρκεια της ζωής της.   

Ο βασιλικός πολτός είναι που καθορίζει, σε πολύ πρώιμο στάδιο ανάπτυξης, αν η μικροσκοπική προνύμφη θα γίνει βασίλισσα ικανή να γεννά την ημέρα ως και 2000 αυγά (2,5 φορές το βάρος της!) ή στείρα εργάτρια. Επίσης, η βασίλισσα που τρέφεται όλη της τη ζωή μόνο με βασιλικό πολτό ζει έως και 7 χρόνια ενώ  η ενήλικη εργάτρια 26 ημέρες ως 4 μήνες.


Ο βασιλικός πολτός που όπως είδαμε είναι μια πλήρης τροφή για τη βασίλισσα μέλισσα είναι μια σύνθετη ουσία. Αποτελείται από 60-70% νερό, 12-15% πρωτεΐνη, 10-16% ζάχαρα (φρουκτόζη, γλυκόζη, σουκρόζη κ.α.), 2-8 % λιπίδια με σπουδαιότερο το 10-υδροξυ-δεκενοϊκό οξύ,  ανόργανα άλατα, ένζυμα, ορμόνες (τεστοστερόνη, προγεστερόνη, οιστραδιόλη), 29 αμινοξέα, αντιμικροβιακές ουσίες, βιταμίνες  (Α,D,E,K και ιδίως βιταμίνες Β), ακετυλοχολίνη και χοληστερόλη αλλά και μια άλλη στεροειδή ουσία, η δράση της οποίας δεν είναι ακόμη καλά γνωστή.
Όλα τα συστατικά του βασιλικού πολτού δρουν συνεργικά κι εμφανίζουν πληθώρα βιοχημικών ιδιοτήτων και δράσεων.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΠΟΛΤΟ

Χωρίς να αποτελεί μαγικό ελιξίριο, ο βασιλικός πολτός δεν είναι ωστόσο ένα απλό διατροφικό συμπλήρωμα. Ο βασιλικός πολτός έχει θεαματικά αποτελέσματα στην άμυνα (ανοσοποιητικό σύστημα) του οργανισμού του, στη διανοητική και σωματική του τόνωση και ευεξία αλλά και στη λίμπιντο. Αυτά τα οφέλη παρατηρούνται σε έναν υγιή άνθρωπο μετά  τις πρώτες 20 ημέρες καθημερινής  λήψης βασιλικού πολτού.

Ωστόσο ο βασιλικός πολτός πρωταγωνιστεί σε μια ολοένα και αυξανόμενη σειρά επιστημονικών μελετών για μια πληθώρα παθήσεων.

Σημαντικότατη ευεργετική επίδραση έχει:

  • Στο λεγόμενο μεταβολικό σύνδρομο (διαβήτης τύπου ΙΙ, υψηλή χοληστερόλη και λιπίδια, καρδιοπάθειες-αγγειοπάθειες, υψηλή αρτηριακή πίεση κλπ) και σε ενδοκρινικές διαταραχές γενικότερα
  • Σε αυτοάνοσα νοσήματα (ρευματοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας, αρθρίτιδες, ψωρίαση, υποθυρεοειδισμός κλπ) και σε αλλεργίες.
  • Στην εμμηνόπαυση όπου μειώνει τα δυσμενή συμπτώματα λόγω και των ορμονών που περιέχει  και προστατεύει από οστεοπόρωση λόγω της παραγωγής κολλαγόνου την οποία προάγει, μαζί πάντα με σωστή διατροφή.
  • Δίνει υγεία και νεανική όψη στο δέρμα (αύξηση παραγωγής κολλαγόνου).
  • Σε νευροεκφυλιστικές και νευρολογικές παθήσεις  ακόμα και τραυματισμούς γιατί προάγει την αναγέννηση των νευρικών κυττάρων και τα προστατεύει.

Ενδεικτικά αναφέρουμε μία αλφαβητική λίστα με ασθένειες  ή δυσμενείς καταστάσεις στις οποίες έχει ανακοινωθεί επιστημονικά ότι έχει ευεργετική δράση ή ακόμα και θεραπευτική αξία :
αλλεργίες, αναιμία, ανικανότητα, άσθμα, αρθρίτιδες, αρτηριοσκλήρυνση, ασθένειες του ήπατος, ασθενική μνήμη, αϋπνία, αυτοάνοσα νοσήματα, διαβήτης και γενικότερα   διαταραχές του ενδοκρινικού συστήματος και ορμονικές δυσλειτουργίες, διανοητική κόπωση, διάφορα είδη καρκίνου, έλεγχος βάρους (παχυσαρκία), έκζεμα, εκφυλιστικές νόσοι, έλκη, εμμηνόπαυση, ιογενείς και βακτηριακές μολύνσεις, καθυστέρηση ανάπτυξης, κατάθλιψη, κηλίδες και ρυτίδες δέρματος κρίσεις πανικού ή ανησυχίας, νεφρική ανεπάρκεια, νευροεκφυλιστικές νόσοι και τραυματισμοί του κεντρικού νευρικού συστήματος και των νεύρων, μολύνσεις της κύστης μονοπυρήνωση, οστεοπόρωση, ουλίτιδα, στειρότητα, στεφανιαία νόσος, υπογονιμότητα, υποσιτισμός, υψηλή χοληστερόλη και λιπίδια αίματος, φλεγμονές, χρόνια δυσκοιλιότητα,  χαμηλή πίεση αίματος αλλά και  υπέρταση,   χρόνια κόπωση.

ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΗΣ

Εκτός από την περίπτωση που κάποιος εμφανίζει αλλεργία στον βασιλικό πολτό, δεν έχουν καταγραφεί ανεπιθύμητες επιδράσεις για τη συνιστώμενη δόση. Αν εμφανιστούν δυσάρεστα συμπτώματα μετά την κατανάλωση βασιλικού πολτού (φαγούρα στο στόμα, εξανθήματα, ναυτία, διάρροια) σταματάμε τη λήψη βασιλικού πολτού και συμβουλευόμαστε αλλεργιολόγο.
Η χρήση του σε εγκύους και θηλάζουσες μητέρες και σε βρέφη και νήπια κάτω των τριών ετών, καλό είναι να γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη γιατρού. Τέλος,  από ορισμένους συνιστάται να αποφεύγεται η χρήση του σε ορμονοεξαρτώμενους καρκίνους.

ΓΕΥΣΗ-ΧΡΩΜΑ

Ο βασιλικός πολτός έχει χρώμα υπόλευκο ως υποκίτρινο, όψη υγρή και λαμπερή και ελαφρά κρεμώδη σύσταση. Η γεύση του είναι έντονα ξινή και καίει στο φάρυγγα λόγο του χαμηλού ph.

ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ – ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ-ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ

Ο βασιλικός πολτός είναι ένα ευαίσθητο προϊόν επειδή περιέχει ένζυμα και ορμόνες. Όταν έρθει σ’επαφή με το οξυγόνο και το φως, υφίσταται ταχύτατη διάσπαση. Γι’αυτό, αμέσως μετά τη συλλογή του πρέπει να συσκευάζεται γρήγορα και ν’αποθηκεύεται σε κατάλληλο περιβάλλον

Η συσκευασία γίνεται  σε γυάλινους η πλαστικους αεροστεγής περιέκτες που σφραγίζονται καλά για να προστατευτεί το προϊόν από τον αερα και την υγρασία. Τα δοχεία κλείνονται μ’ ένα μη μεταλλικό καπάκι. Τα οξέα του πολτού αντιδρούν με το μέταλλο και το προϊόν αλλοιώνεται.

Συντηρούμε τον πολτό στην κατάψυξη (-18ο C)  και διατηρούμε στο  ψυγείο το βαζάκι (συνήθως 10 γραμμαρίων) που καταναλώνουμε.

Δεν χρησιμοποιούμε μεταλλικό κουτάλι αλλά πλαστικό. Υπάρχουν ειδικά κουταλάκια για βασιλικό πολτό που παρέχονται μαζί με το βαζάκι και δρουν και δοσομετρικά. Η συνηθισμένη δόση κυμαίνεται από ¼ του γραμμαρίου ως ένα γραμμάριο, ανάλογα με το σωματικό βάρος και τις ανάγκες του ενήλικα και η λήψη του πολτού πρέπει να είναι καθημερινή για 3-4 μήνες. Σε ορισμένες περιπτώσεις ο γιατρός μπορεί να συστήσει μεγαλύτερη δόση. Ένα παιδί πέντε χρονών καλύπτεται με το παραπάνω με 1/8 του γραμμαρίου ( 125 mg) εκτός αν ο γιατρός συστήσει περισσότερο.

Παίρνουμε τον πολτό το πρωί νηστικοί. Μπορούμε, αν δε μας αρέσει η γεύση του,  να τον προσθέσουμε σε  ένα κουταλάκι με μέλι.

Αποφεύγουμε να αγοράζουμε μίγματα μελιού με βασιλικό πολτό. Το σωστό είναι να κάνουμε εμείς την ανάμιξη και να ξέρουμε τι και πόσο έχουμε βάλει.

 

ΠΗΓΕΣ  - ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Τα παραπάνω κείμενα στηρίζονται σε  βιβλιογραφία και αναρτήσεις από  τους παρακάτω:

VP001MEL

Χαρακτηριστικά

Είδος
Superfoods - Υγεία
Βάρος
13gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν