Το Μέλι Κουμαριάς συλλέγετε από τις χαράδρες και τις κατάφυτες πλαγιές του Όρους Πάρνωνα στην Νοτιοανατολική Πελοπόννησο σε υψόμετρο που κυμαίνεται από 200μ. – 800μ .Συλλέγεται από τις νεκταροεκρίσεις της ανοιξιάτικης Κουμαριάς (Arbutus Unedo) από τον Απρίλιο μέχρι αρχές Μαΐου αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες .
Είναι ένα σπάνιο και ιδιαίτερο μέλι υψηλή θρεπτική αξία και αποτελεί (όπως και το μέλι Ερείκης) μια από τις καλύτερες επιλογές για την τόνωση του οργανισμού.
Έχει χαρακτηριστική πολύ γεμάτη υπόπικρη γεύση & δυνατή με
αρωματικές νότες πικρής καραμέλας που αρέσει σε απαιτητικούς
καταναλωτές, έντονο ξεχωριστό γήινο άρωμα και ένα ιδιαίτερο
σκουροχάλκινο χρώμα ενώ η κρυστάλλωση του πραγματοποιείται πολύ
γρήγορα (2 – 4 μήνες από την συλλογή του).
Πλήρης Περιγραφή
Το Μέλι Κουμαριάς συλλέγετε από τις χαράδρες και τις κατάφυτες πλαγιές του Όρους Πάρνωνα στην Νοτιοανατολική Πελοπόννησο σε υψόμετρο που κυμαίνεται από 200μ. – 800μ .Συλλέγεται από τις νεκταροεκρίσεις της ανοιξιάτικης Κουμαριάς (Arbutus Unedo) από τον Απρίλιο μέχρι αρχές Μαΐου αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες .
Είναι ένα σπάνιο και ιδιαίτερο μέλι υψηλή θρεπτική αξία και αποτελεί (όπως και το μέλι Ερείκης) μια από τις καλύτερες επιλογές για την τόνωση του οργανισμού.
Έχει χαρακτηριστική πολύ γεμάτη υπόπικρη γεύση & δυνατή με αρωματικές νότες πικρής καραμέλας που αρέσει σε απαιτητικούς καταναλωτές, έντονο ξεχωριστό γήινο άρωμα και ένα ιδιαίτερο σκουροχάλκινο χρώμα ενώ η κρυστάλλωση του πραγματοποιείται πολύ γρήγορα (2 – 4 μήνες από την συλλογή του).
ΕΙΔΟΣ | Μέλι κουμαριάς |
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ | Νέκταρ |
ΧΡΩΜΑ | Ανοιχτό Κόκκινο |
ΓΕΥΣΗ | Υπόπικρή |
ΑΡΩΜΑ | Ιδιαίτερο |
ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΗ | 2-4 μήνες |
ΠΕΡΙΟΧΗ | Νοτιοανατολική Πελοπόννησος |
ΠΕΡΙΟΔΟΣ | Απρίλιος – Μάιος |
Ένα σπάνιο και ιδιαίτερο μέλι! Είναι μέλι με ιδιαίτερα υψηλή θρεπτική αξία και αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για την τόνωση του οργανισμού. Έχει χαρακτηριστική γεμάτη υπόπικρη γεύση & δυνατή με αρωματικές νότες πικρής καραμέλας. Συλλέγεται την άνοιξη από τον Απρίλιο μέχρι αρχές Μαΐου και διαφέρει σε σχέση με τον τρύγο της φθινοπωρινής κουμαριάς (είναι λιγότερο πικρό )