Μέλι Κουμαριάς (Φθινόπωρο) 950gr
  • Μέλι Κουμαριάς (Φθινόπωρο) 950gr

Μέλι Κουμαριάς (Φθιν.) 950gr

9,00 €
με ΦΠΑ

Ένα σπάνιο και ιδιαίτερο μέλι! Είναι μέλι με ιδιαίτερα υψηλή θρεπτική αξία και αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για την τόνωση του οργανισμού. Έχει χαρακτηριστική δυνατή, πολύ γεμάτη υπόπικρη γεύση με αρωματικές νότες πικρής καραμέλας. Συλλέγεται προς το τέλος του φθινοπώρου αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες και διαφέρει σε σχέση με τον τρύγο της ανοιξιάτικης κουμαριάς (πιο πικρό).

Μέγεθος
Ποσότητα
Διαθέσιμο

  • Ασφαλείς συναλλαγές Ασφαλείς συναλλαγές
  • 100% Ελληνικό Μέλι 100% Ελληνικό Μέλι
  • Εγγύηση Ποιότητας Εγγύηση Ποιότητας

Το  Μέλι Κουμαριάς  συλλέγετε από τις χαράδρες και τις κατάφυτες πλαγιές του Όρους Πάρνωνα στην Νοτιοανατολική Πελοπόννησο σε υψόμετρο που κυμαίνεται από 200μ. – 800μ .Συλλέγεται τόσο από τις νεκταροεκρίσεις της ανοιξιάτικης Κουμαριάς (Arbutus Unedo) από τον Απρίλιο μέχρι αρχές  Μαΐου όσο και προς  τα τέλη του φθινοπώρου αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες .

Είναι ένα σπάνιο και  ιδιαίτερο μέλι  υψηλή θρεπτική αξία και αποτελεί (όπως και το μέλι Ερείκης) μια από τις καλύτερες επιλογές για την τόνωση του οργανισμού.

Έχει χαρακτηριστική πολύ γεμάτη υπόπικρη γεύση & δυνατή με αρωματικές νότες πικρής καραμέλας που αρέσει σε απαιτητικούς καταναλωτές, έντονο ξεχωριστό γήινο άρωμα και ένα ιδιαίτερο σκουροχάλκινο χρώμα ενώ η κρυστάλλωση του πραγματοποιείται πολύ γρήγορα (2 – 4 μήνες από την συλλογή του).

Πίνακας στοιχείων

ΕΙΔΟΣ Μέλι κουμαριάς
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Νέκταρ
ΧΡΩΜΑ Ανοιχτό Κόκκινο
ΓΕΥΣΗ Πικρή
ΑΡΩΜΑ Ιδιαίτερο
ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΗ 2-4 μήνες
ΠΕΡΙΟΧΗ Νοτιοανατολική Πελοπόννησος
ΠΕΡΙΟΔΟΣ Οκτώβριος –Νοέμβριος

Γευστικές Προτάσεις:

  • Βουτήξτε stick (λεπτές μπάρες) από ώριμα και παλαιωμένα  τυριά σε μέλι κουμαριάς.
  • Συνοδεύεστε τα κρεμώδη λευκά παγωτά με μέλι κουμαριάς και αναδείξτε την δυναμική της αντίθεσης των γεύσεων.
  • Βάλτε το σε αφέψημα Φασκόμηλου ή Φασκόμηλου με Τσάι του Βουνού. Θα διαπιστώσετε την αρμονία των δύο κατά βάση «πικρών» όπως είναι το φασκόμηλο και το μέλι της κουμαριάς.
koum950

Χαρακτηριστικά

Είδος
Μέλι Κουμαριάς
Βάρος
950gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν