ΜΕΛΙ ΠΕΥΚΟ
Μέλι που παράγεται αποκλειστικά στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο & φυσικά στην Ελλάδα. Το 65% της συνολικής παραγωγής μελιού στην Ελλάδα είναι πευκόμελο & προέρχεται από τις μελιτώδεις εκκρίσεις του εντόμου Marchalina hellinica γνωστό ως «βαμβακάδα», «εργάτης» του πεύκου. Με γεύση όχι ιδιαίτερα γλυκιά & άρωμα που ξεχωρίζει αποτελεί το σημαντικότερο μελισσοκομικό φυτό της Ελλάδας.
Συλλέγετε από τα πευκοδάση της Αρκαδίας στην Πελοπόννησο και στην Εύβοια σε υψόμετρο που κυμαίνεται από 800μ. – 1300μ. τόσο την Άνοιξη (Απρίλιο – Μάιο) όσο και το Φθινόπωρο (Σεπτέμβριο – Οκτώβριο). Το ανοιξιάτικο πευκόμελο είναι πιο ανοιχτόχρωμο, διαυγές & πιο αρωματικό από αυτό που παράγεται το φθινόπωρο. Λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας του σε γλυκόζη η κρυστάλλωση του γίνεται με αρκετά βραδύ ρυθμό (>8 μήνες). Η θρεπτική αξία του ελληνικού πευκόμελου στηρίζεται στο μεγάλο αριθμό διαφορετικών ουσιών που συνυπάρχουν στην σύσταση του. Ξεχωριστή θέση έχουν τα ιχνοστοιχεία τα οποία βρίσκονται σε μεγάλες συγκεντρώσεις στα ελληνικά πευκόμελα χαρακτηρίζοντας τα ως μέλι με υψηλή θρεπτική αξία.
Πίνακας στοιχείων
ΕΙΔΟΣ Μέλι πεύκου
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Μελίτωμα
ΧΡΩΜΑ Σκούρο
ΓΕΥΣΗ Λίγο γλυκό
ΑΡΩΜΑ Βαρύ άρωμα
ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΗ >8 μήνες
ΠΕΡΙΟΧΗ Εύβοια
ΠΕΡΙΟΔΟΣ Σεπτέμβριος – Οκτώβριος
ΜΕΛΙ ΑΝΘΕΩΝ
Από τις ανοιξιάτικες ανθισμένες πλαγιές & κάμπους της Ελληνικής υπαίθρου οι μέλισσες «αναμιγνύουν – φυσικά» το νέκταρ από μια πανδαισία αγριολούλουδων & αγριοβότανων που συναντούν στο δρόμο τους, εκ των οποίων πολλά είναι μοναδικά στον κόσμο. Ένα από τα πιο αρωματικά μέλια της Ελληνικής φύσης με απαλή γεύση, ανοιχτόχρωμο & με ένα ισορροπημένο μπουκέτο αρωμάτων λουλουδιών.
Το Μέλι Ανθέων συλλέγετε στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου σε υψόμετρο που κυμαίνεται από 300μ. – 1300μ. από τα μέσα Απριλίου μέχρι και τα τέλη Αυγούστου.
Πίνακας στοιχείων
ΕΙΔΟΣ Μέλι ανθέων
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Νέκταρ
ΧΡΩΜΑ Ανοικτό πορτοκαλοκίτρινο
ΓΕΥΣΗ Γλυκιά
ΑΡΩΜΑ Ελαφρά αρωματικό
ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΗ >4 μήνες
ΠΕΡΙΟΧΗ Νοτιοανατολική Πελοπόννησος
ΠΕΡΙΟΔΟΣ Απρίλιος – Αύγουστος
Γευστικές Προτάσεις:
Δοκιμάστε να μελώσετε τα μελομακάρονα σας. Με το μέλι της ανθέων τα μελομακάρονά μας αποκτούν ιδιαίτερη γεύση καθώς εμπλουτίζονται με το υπέροχο άρωμα!
Ταιριάζει υπέροχα με καλής ποιότητας αναποφλοίωτο ταχίνι ολικής άλεσης