Μέλι Καστανιάς 950gr

Νέο προϊόν

Συλλέγετε από το νέκταρ και τις μελιτώδεις εκκρίσεις της Καστανιάς  της λεγόμενης και «Βασίλισσας του βουνού» από τα παρθένα «καστανόδαση» της Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου σε υψόμετρο πάνω από 800μ. στις αρχές καλοκαιριού Ιούνιο μέχρι και τον Ιούλιο. Είναι ένα από τα μέλια με την μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Α.Π.Θ. 

Περισσότερες λεπτομέρειες

Μη διαθέσιμο

9,00 € με Φ.Π.Α

Χαρακτηριστικά

ΕίδοςΜέλι Καστανιάς
Βάρος950gr

Άλλες πληροφορίες

Συλλέγετε από το νέκταρ και τις μελιτώδεις εκκρίσεις της Καστανιάς (Castanea sativa) της λεγόμενης και «Βασίλισσας του βουνού» από τα παρθένα «καστανόδαση» της Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου σε υψόμετρο πάνω από 800μ. στις αρχές καλοκαιριού Ιούνιο μέχρι και τον Ιούλιο.

Οι μελιτώδεις εκκρίσεις παράγονται από την αφίδα Myzocallis castanicola που συναντάτε στην κάτω επιφάνεια των φύλλων αλλά και πάνω στα κύπελα που περιβάλουν τους καρπούς της καστανιάς. Συνήθως η νεκταροέκκριση & μελιτοέκριση της συνοδεύονται από τις νεκταροεκκρίσεις μιας πληθώρας αγριολούλουδων & αγριοβότανων με αποτέλεσμα το μέλι το οποίο συλλέγετε να αποτελεί «Πανδαισία γεύσεων». Ιδιαίτερο και μοναδικό για τις ιδιότητες του με έντονη, πιπεράτη γεύση, ιδιάζον & δυνατό  άρωμα, λιγότερο γλυκό από τα άλλα μέλια & με ελαφρά πικρή επίγευση.

Σύμφωνα με έρευνα  που έγινε από το εργαστήριο  Μελισσοκομίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από την κ.Χ.Τανανάκη   μελετήθηκε  η αντιοξειδωτική & βακτηριδιακή δράση   9 αμιγών ελληνικών μελιών καθώς και του πασίγνωστο μέλι Manuka  που παράγεται στην Νέα Ζηλανδία. Από την παραπάνω έρευνα διαπιστώθηκε  ότι την υψηλότερη αντιοξειδωτική δράση μετά  το μέλι της βελανιδιάς  παρουσίασε  το μέλι Καστανιάς . Πλήρη παρουσίαση της έρευνας  μπορείτε να βρείτε στο τέλος του  κειμένου στην ενότητα «Επιστημονικά άρθρα»

 

Πίνακας στοιχείων

ΕΙΔΟΣΜέλι καστανιάς
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑνθόμελο με χαρακτηριστικά μελιτώματος
ΧΡΩΜΑΣκούρο καφέ προς μαύρο
ΓΕΥΣΗΈντονη δυνατή υπόπικρη με διάρκεια
ΑΡΩΜΑΒαρύ Έντονο
ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΗ>18 μήνες
ΠΕΡΙΟΧΗΝοτιοανατολική Πελοπόννησος
ΠΕΡΙΟΔΟΣΙούνιος – Ιούλιος

Επιστημονικά Άρθρα

Γευστικές Προτάσεις:

  • Συνοδεύστε με ώριμα και παλαιωμένα τυριά. Θα εκπλαγείτε από την γεύση που θα προκύψει.
  • Βάλτε το σε αφέψημα Φασκόμηλου ή Φασκόμηλου με Τσάι του Βουνού. Θα διαπιστώσετε την αρμονία των δύο κατά βάση «πικρών» όπως είναι το φασκόμηλο και το μέλι της καστανιάς.

Σας προτείνουμε