Προσφορά Μέλι Ερείκης 5Kgr

Μέλι Ερείκης (Ανοιξιάτικο) 5Kgr

Νέο προϊόν

Το ανοιξιάτικο Μέλι Ερείκης (σουσούρα) συλλέγεται προς το τέλος της άνοιξης με διαφορετική γεύση από το ερείκης που συλλέγεται το φθινόπωρο. Έχει χαρακτηριστική γεμάτη γεύση με αρωματικές νότες καραμέλας, έντονο γήινο άρωμα και ένα ιδιαίτερο κοκκινοχάλκινο χρώμα που μετατρέπεται σε ένα υπέροχο χρώμα καραμέλας μετά την κρυστάλλωση του.

Περισσότερες λεπτομέρειες

44,65 € με Φ.Π.Α

-5%

47,00 € με Φ.Π.Α

Χαρακτηριστικά

ΕίδοςΜέλι Ερείκης
Βάρος5Kgr

Άλλες πληροφορίες

Το Μέλι Ερείκης (σουσούρα) είναι μέλι με ιδιαίτερα υψηλή διατροφική αξία και αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για την τόνωση του οργανισμού. Έχει χαρακτηριστική γεμάτη γεύση με αρωματικές νότες  καραμέλας, έντονο γήινο άρωμα των λουλουδιών της Ερείκης και ένα ιδιαίτερο κοκκινοχάλκινο χρώμα που μετατρέπεται σε ένα υπέροχο χρώμα καραμέλας μετά την κρυστάλλωση του η οποία πραγματοποιείται πολύ γρήγορα  λόγω της υψηλής φυσικής περιεκτικότητάς του σε γλυκόζη και  γυρεόκοκκους  (1 – 3 μήνες από την συλλογή του).

Συλλέγεται από τις νεκταροέκρισεις της φθινοπωρινής ερείκης (Σεπτέμβριος έως Οκτώβριο ) γνωστή και ως «σουσούρα» – (Erica verticillata) αλλά και ορισμένες χρονιές κατά της αρχές της άνοιξης  .Είναι συχνές οι  χρονιές που δεν παράγεται καθόλου. Για τον λόγο αυτό  οι απαιτητικοί  καταναλωτές οι οποίοι το γνωρίζουν, το παίρνουν όπου και όταν το βρουν!

Ιδιαίτερα τονωτικό για τις μέλισσες. Για τους γνώστες επιτυχημένη ανθοφορία ισοδυναμεί με δεύτερη άνοιξη για τα μελίσσια! Στη Γαλλία το μέλι αυτό συγκαταλέγεται –μαζί με της καστανιάς και της λεβάντας- στα καλύτερα γαλλικά μέλια. Οι Γάλλοι παρασκευάζουν – μόνο μ’ αυτό το μέλι – το γνωστό γαλλικό μελόψωμο.

Σύμφωνα με έρευνα  που έγινε από το εργαστήριο  Μελισσοκομίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από την κ.Χ.Τανανάκη   μελετήθηκε  η αντιοξειδωτική & βακτηριδιακή δράση 9 αμιγών ελληνικών μελιών καθώς και του πασίγνωστο μέλι Manuka  που παράγεται στην Νέα Ζηλανδία. Από την παραπάνω έρευνα διαπιστώθηκε η υψυλή αντιοξειδωτική δράση είχε το μέλι της ερείκης καθώς επίσης και το υψηλό  ποσοστό σε ολικές φαινόλες παρουσίασε . Πλήρη παρουσίαση της έρευνας  μπορείτε να βρείτε στο τέλος του  κειμένου στην ενότητα «Επιστημονικά άρθρα» 

Πίνακας στοιχείων

ΕΙΔΟΣΜέλι ερείκης
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝέκταρ
ΧΡΩΜΑΚόκκινο σκούρο
ΓΕΥΣΗΙδιαίτερη (Ελαφρά υπόπικρη)
ΑΡΩΜΑΙδιαίτερο – ευχάριστο
ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΗ1-3 μήνες
ΠΕΡΙΟΧΗΝοτιοανατολική Πελοπόννησος
ΠΕΡΙΟΔΟΣΑπρίλιος – Μάιος

Επιστημονικά Άρθρα

Γευστικές Προτάσεις:

  • Δοκιμάστε να μελώσετε τα μελομακάρονα σας. Με το μέλι της ερείκης τα μελομακάρονά μας αποκτούν ιδιαίτερη γεύση καθώς εμπλουτίζονται με το υπέροχο άρωμα της ερείκης (σουσούρα)!
  • Ταιριάζει υπέροχα με καλής ποιότητας αναποφλοίωτο ταχίνι ολικής άλεσης

Γευστικές Προτάσεις:

  • Δοκιμάστε να μελώσετε τα μελομακάρονα σας. Με το μέλι της ερείκης τα μελομακάρονά μας αποκτούν ιδιαίτερη γεύση καθώς εμπλουτίζονται με το υπέροχο άρωμα της ερείκης (σουσούρα)!
  • Ταιριάζει υπέροχα με καλής ποιότητας αναποφλοίωτο ταχίνι ολικής άλεσης

Σας προτείνουμε