Μέλι Ελάτης (Μαίναλο) 950gr

Νέο προϊόν

Το ξακουστό μελί Ελάτης Μαινάλου είναι ίσως το πιο σπάνιο & γευστικό μέλι της χώρας μας! Συλλέγεται στα ελατοδάση του Μαινάλου στην κεντρική Πελοπόννησο με υψόμετρα άνω των 1000 μέτρων. Ένα μοναδικό μέλι στην εμφάνιση που θυμίζει κάτι ανάμεσα σε καραμέλα (πέρλα) και βανίλια, με κρέμώδη υφή ρευστότητα & γεύση!

Περισσότερες λεπτομέρειες

16,50 € με Φ.Π.Α

Χαρακτηριστικά

ΕίδοςΜέλι Ελάτης
Βάρος950

Άλλες πληροφορίες

Το Μέλι Ελάτης Μαινάλου Βανίλια είναι το μοναδικό ελληνικό μέλι με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ). Παράγεται από τα μαύρα έλατα του όρους Μαινάλου στην Αρκαδία και είναι ένα ονομαστό προϊόν για τη γεύση του και τη μικρή συγκέντρωσή του σε σάκχαρα. Είναι ανοιχτόχρωμο και θυμίζει κάτι ανάμεσα σε καραμέλα (πέρλα) και βανίλια.

Το μέλι αυτό δε συλλέγεται από τα άνθη αλλά από ένα μελίτωμα που παράγουν κάποιοι μικροοργανισμοί στον κορμό του μαύρου ελάτου. Άλλο ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του είναι ότι λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας του σε γλυκόζη, κρυσταλλώνει πάρα πολύ δύσκολα έως καθόλου.

Η εξαγωγή του μελιού είναι εξαιρετικά δύσκολη για το λόγο αυτό η παραγωγή του είναι πολύ μικρή και περιοδική ανά τα έτη. Πληθώρα μελισσοκόμων από τις γύρω περιοχές τοποθετούν κυψέλες στο Μαίναλο αλλά η παραγωγή εξακολουθεί να είναι μικρή. Είναι ένας από τους θησαυρούς της ελληνικής φύσης

Πίνακας στοιχείων

ΕΙΔΟΣΜέλι Ελάτης Μαινάλου
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΜελίτωμα
ΧΡΩΜΑΛευκό
ΓΕΥΣΗΛίγο γλυκό
ΑΡΩΜΑΠολύ ελαφρό άρωμα
ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΗΔεν κρυσταλλώνει
ΠΕΡΙΟΧΗΌρος Μαίναλο Αρκαδία
ΠΕΡΙΟΔΟΣΙούνιος – Ιούλιος

Γευστικές Προτάσεις:

  • Συνοδεύεστε με λευκά τυριά.
  • Βάλτε το σε αφέψημα Φασκόμηλου ή Φασκόμηλου με Τσάι του Βουνού.

Σας προτείνουμε