Μέλι Ελάτης (Πάρνωνα) 950gr

Νέο προϊόν

Μαζί με το μελί Ελάτης Μαινάλου είναι τα πιο «ΓΕΥΣΤΙΚΑ» μέλια ελάτης της χώρας μας! Συλλέγεται στα ελατοδάση του ΠΑΡΝΩΝΑ της Νοτιοανατολικής Αρκαδίας με υψόμετρα άνω των 800 μέτρων, σε απόκρημνα βουνά, και σε ένα εντελώς παρθένο περιβάλλον. Το μόνο που έχει να ζηλέψει από το μέλι Ελάτης Μαινάλου είναι το υπέροχο λευκό του χρώμα με τις χρυσαφί ανταύγειες.

Περισσότερες λεπτομέρειες

11,30 € με Φ.Π.Α

Χαρακτηριστικά

ΕίδοςΜέλι Ελάτης
Βάρος950

Άλλες πληροφορίες

Το μέλι Ελάτης ανήκει στην κατηγόρια των μελιτωμάτων και συλλέγεται από κοκκοειδή & αφίδες που παρασιτούν στα Ελληνικά είδη Ελάτης και παράγουν μελιτώδεις εκκρίσεις εκμεταλλεύσιμες από τις μέλισσες. Το σημαντικότερο από αυτά είναι το κοκκοειδές Phemicryphus το οποίο παρασιτεί στην κεφαλληνιακή ελάτη η οποία καλύπτει μεγάλες εκτάσεις στις ορεινές περιοχές νότια του Ολύμπου, στην Ευρυτανία, στο Περτούλι, στο Καρπενήσι στον Ταΰγετο, στην Αρκαδία (Όρος Πάρνωνας & Όρος Μαίναλο) στην ορεινή Ναυπακτία και αλλού.

Συλλέγεται στα παρθένα ελατοδάση του Πάρνωνα στα Νοτιοανατολικά του νομού Αρκαδίας σε υψόμετρα από 800-1300 μέτρων, στις αρχές του καλοκαιριού (Ιούνιου έως και Ιούλιο). Είναι εξαιρετικής ποιότητας, ιδιαίτερα πυκνόρρευστο και δεν κρυσταλλώνει ποτέ λόγω του χαμηλού ποσοστού γλυκόζης. Είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία (κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο) και βοηθάει στην καλύτερη αφομοίωση των σακχάρων από τον ανθρώπινο οργανισμό.

Πίνακας στοιχείων

ΕΙΔΟΣΜέλι Ελάτης Πάρνωνα
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΜελίτωμα
ΧΡΩΜΑΑνοικτό Κόκκινο
ΓΕΥΣΗΛίγο γλυκό
ΑΡΩΜΑΠολύ ελαφρό άρωμα
ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΗΔεν κρυσταλλώνει
ΠΕΡΙΟΧΗΌρος Πάρνωνα Αρκαδία
ΠΕΡΙΟΔΟΣΙούνιος – Ιούλιος

Γευστικές Προτάσεις:

  • Συνοδεύεστε με λευκά τυριά.
  • Βάλτε το σε αφέψημα Φασκόμηλου ή Φασκόμηλου με Τσάι του Βουνού.

Σας προτείνουμε