Μέλι Ελάτης (Κόκκινο) 250gr

Νέο προϊόν

Ένα από τα εκλεκτότερα μέλια της χώρας μας είναι το «Κόκκινο μελι Ελάτης». Σε ελατοδάση με υψόμετρα άνω των 1000 μέτρων, σε απόκρημνα βουνά, και σε ένα εντελώς παρθένο περιβάλλον συλλέγεται το κόκκινο μέλι Ελάτης.

Παχύρευστο και  με υπέροχη γεύση με το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό να μην κρυσταλλώνει ποτέ. Ποικιλία με φανατικούς θαυμαστές!

Περισσότερες λεπτομέρειες

In stock

2,85 € με Φ.Π.Α

Χαρακτηριστικά

ΕίδοςΜέλι Ελάτης
Βάρος250gr

Άλλες πληροφορίες

Το μέλι Ελάτης ανήκει στην κατηγόρια των μελιτωμάτων και συλλέγεται από κοκκοειδή & αφίδες που παρασιτούν στα Ελληνικά είδη Ελάτης και παράγουν μελιτώδεις εκκρίσεις εκμεταλλεύσιμες από τις μέλισσες. Το σημαντικότερο από αυτά είναι το κοκκοειδές Phemicryphus το οποίο παρασιτεί στην κεφαλληνιακή ελάτη η οποία καλύπτει μεγάλες εκτάσεις στις ορεινές περιοχές νότια του Ολύμπου, στην Ευρυτανία, στο Περτούλι, στο Καρπενήσι στον Ταΰγετο, στην Αρκαδία (Όρος Πάρνωνας & Όρος Μαίναλο) στην ορεινή Ναυπακτία και αλλού.

Συλλέγεται στα παρθένα ελατοδάση σε υψόμετρα από 800-1300 μέτρων, στις αρχές του καλοκαιριού (Ιούνιου έως και Ιούλιο). Είναι εξαιρετικής ποιότητας, ιδιαίτερα πυκνόρρευστο και δεν κρυσταλλώνει ποτέ λόγω του χαμηλού ποσοστού γλυκόζης. Είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία (κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο) και βοηθάει στην καλύτερη αφομοίωση των σακχάρων από τον ανθρώπινο οργανισμό.

Πίνακας στοιχείων

ΕΙΔΟΣΜέλι Κόκκινης Ελάτης
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΜελίτωμα
ΧΡΩΜΑΣκούρο   Κόκκινο
ΓΕΥΣΗΛίγο γλυκό
ΑΡΩΜΑΠολύ ελαφρό άρωμα
ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΗΔεν κρυσταλλώνει
ΠΕΡΙΟΧΗΟρεινή Ναυπακτία & Καρπενήσι
ΠΕΡΙΟΔΟΣΙούνιος – Ιούλιος

Γευστικές Προτάσεις:

  • Συνοδεύεστε με λευκά τυριά.
  • Βάλτε το σε αφέψημα Φασκόμηλου ή Φασκόμηλου με Τσάι του Βουνού.

Σας προτείνουμε