Κουμαριάς Μέλι Φθινοπωρινό – Γενικά
Το Φθινοπωρινό Μέλι Κουμαριάς συλλέγετε από τις χαράδρες και τις κατάφυτες πλαγιές του Όρους Πάρνων στην Νοτιοανατολική Πελοπόννησο σε υψόμετρο που κυμαίνεται από 200μ. – 800μ .Συλλέγεται από τις νεκταροεκρίσεις της Φθινοπωρινής Κουμαριάς (Arbutus Unedo) από τον Οκτώβριο μέχρι αρχές Δεκεμβρίου αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες .
Το φθινοπωρινό μέλι κουμαριάς είναι ένα σπάνιο και ιδιαίτερο μέλι με υψηλή θρεπτική αξία και αποτελεί (όπως και το μέλι Ερείκης) μια από τις καλύτερες επιλογές για την τόνωση του οργανισμού.
Γεύση μέλι κουμαριάς
Έχει χαρακτηριστική πολύ γεμάτη υπόπικρη γεύση και αρκετά πιο πικρό από την Ανοιξιάτικη Κουμαριά & δυνατή με αρωματικές νότες πικρής καραμέλας που αρέσει σε απαιτητικούς καταναλωτές, έντονο ξεχωριστό γήινο άρωμα και ένα ιδιαίτερο σκουροχάλκινο χρώμα ενώ η κρυστάλλωση του πραγματοποιείται πολύ γρήγορα (2 – 4 μήνες από την συλλογή του) οπότε και το χρώμα του αλλάζει σε λευκό προς κρεμ.
Μέλι κουμαριάς Πίνακας στοιχείων
ΕΙΔΟΣ – Μέλι κουμαριάς Φθινοπωρινό
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – Νέκταρ
ΧΡΩΜΑ – Ανοιχτό Κόκκινο
ΓΕΥΣΗ – Υπόπικρη
ΑΡΩΜΑ – Ιδιαίτερο
ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΗ 2-4 μήνες
ΠΕΡΙΟΧΗ – Νοτιοανατολική Πελοπόννησος
ΠΕΡΙΟΔΟΣ – Οκτώβριος – Δεκέμβριος
Μέλι κουμαριάς Γευστικές Προτάσεις:
Βουτήξτε stick (λεπτές μπάρες) από ώριμα και παλαιωμένα τυριά σε μέλι κουμαριας.
Συνοδεύεστε τα κρεμώδη λευκά παγωτά με μέλι κουμαριάς και αναδείξτε την δυναμική της αντίθεσης των γεύσεων.
Βάλτε το σε αφέψημα Φασκόμηλου ή Φασκόμηλου με Τσάι του Βουνού. Θα διαπιστώσετε την αρμονία των δύο κατά βάση «πικρών» όπως είναι το φασκόμηλο και το μέλι της κουμαριάς. Μέλι κουμαριάς από το Μελίδωρον!